Malaysian Influencers Join Carousell's #PRELOVEDWITHLOVE For Charity Drive

Carousell merupakan salah sebuah iklan terbesar dan paling cepat berkembang di dunia telah memulakan perjalanannya secara peribadi dengan media tempatan dan KOL untuk program amal pada bulan Disember ini.

Kempen itu telah bermula pada 1 Disember 2018 dan menerima lebih daripada 2,000 item yang disenaraikan untuk menyalurkan bantuan ke Pusat Kebajikan Masyarakat Ti-Ratana. Dan, mereka yang akan memilih barangan yang diperlukan untuk diagihkan.


Dua orang Influencers, Ayra Messi dan Siti Amirah Dayana Mohd Amerullah turut menyumbangkan barang-barang kesayangan mereka untuk disalurkan sebagai sokongan buat kempen ini.
"Saya sentiasa mahu menjadi dermawan sejak kecil lagi, tetapi saya sedar bahawa wang tidak diperlukan untuk mempunyai hati yang cantik. Saya akan terus melakukan apa sahaja untuk membantu mereka yang memerlukan."

"Tidak pernah ada waktu yang tepat untuk memberi, tetapi selalu ada orang yang memerlukan di luar sana. Cara terbaik dan satu-satunya yang saya tahu adalah untuk melipatgandakan kebahagiaan itu dan memberinya dengan peluang kepada orang lain. Kempen #PrelovedwithLove Carousell adalah peluang terbaik bagi kami untuk melakukan beberapa amal baik dan kami tidak boleh melepaskan peluang ini."

"Carousell mendekati dan bertanya sama ada saya berminat dengan kempen itu, dan saya segera bersetuju dengannya, dengan mengetahui bahawa memberi adalah lebih baik daripada menerima. Kempen #PrelovedwithLove adalah peluang untuk kami menggalakkan orang memberi."

"Saya telah mendermakan beberapa buku, alat tulis, jam tangan, dan barang-barang harian yang akan membantu terutama kanak-kanak. Saya percaya matlamat akhir di sini adalah untuk melihat senyuman dan kegembiraan mereka serta menyediakan mereka dengan persekitaran hidup yang kondusif dan sihat."

Orang ramai yang berminat untuk menyertai kempen ini boleh menyenaraikan item mereka di Carousell dengan hashtag #PrelovedwithLove dengan harga RM0. Ahli-ahli Persatuan Kebajikan Ti-Ratana akan memilih item yang diperlukan dari senarai tersebut.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan menyertai kempen ini, layari https://my.carousell.com atau muat turun aplikasi Carousell di Apple Store atau Google Play Store.
Share on Google Plus

About Propa Rangers

Blog | http://proparangers.blogspot.com/ Facebook | http://www.facebook.com/proparangers

0 comments:

Post a Comment