Filem Aksi Jenayah Hong Kong Menampilkan Aaron Aziz Dalam Undercover Punch and Gun


Filem Undercover Punch and Gun adalah filem aksi jenayah Hong Kong yang diarahkan oleh Philip Lui dan Frankie Tam. Filem ini berkisah sekitar seorang polis yang menyamar terpaksa bekerjasama dengan sekumpulan pasukan khas yang menentang penyeludupan dadah. 

Bagi memastikan kualiti, Gordon Chan telah dijemput sebagai penerbit filem ini. Beliau dikenali sebagai ketua generasi baru filem Hong Kong, mempunyai gaya filem yang kepelbagaian dan tersendiri. Manakala, pengarah filem Philip Lui Koon-nam dan Frankie Tam yang juga senior berpengalaman dalam bidang filem Hong Kong. Philip Lui berjaya membuka pasaran filem China yang bertajuk Chasing the Dragon. Frankie Tam pula telah dicalonkan sebagai penulis skrip terbaik di Anugerah Filem Hong Kong 2011. 


Filem ini menampilkan Philip Ng sebagai watak utama dan juga pengarah aksi, berlatih seni mempertahankan diri sejak usia 7 tahun. Dari tinju ke pertempuran dekat daging hingga perang letupan pertempuran yang hangat, dia membimbing babak aksi secara teliti dengan penuh keikhlasan demi membawa pengalaman visual yang luar biasa kepada penonton.


Menurut Philip yang juga bertindak selaku salah satu penerbit dan pengarah aksi untuk filem ini berkata, semua yang terlibat telah memberi sepenuh hati mereka dalam menjayakan projek ini termasuk dirinya, Andy Onimal dan Van Ness Wu yang telah membincangkan perkara ini setelah sekian lama.

Selain itu, watak utama lain yang dibintangi oleh Vanness Wu memainkan peranan yang lucu dan comel, dia boleh menafsirkan peranan heroik dan kebal dengan tepat. 


Sudah tentu, kita tidak boleh mengabaikan lagi satu watak utama yang dibintangi oleh Andy On, yang pernah mendapat Anugerah Filem Hong Kong untuk Pelakon Baru Terbaik dan akan berlakon sebagai pemimpin jenayah yang ganas.

Bagi filem yang akan ditayangkan di pawagam pada 28 Jun ini, ia menampilkan barisan pelakon popular yang berpengalaman di Hong Kong seperti Philip Ng, Vanness Wu, Andy On, Kitty Jiang, Feng Wen Juan, Aka Chio, Chi Shuai Jia, Lam Suet, Susan Shaw dan pelakon aksi Dato Aaron Aziz yang terkenal di Malaysia.


SINOPSIS

Pengintip Wu terlibat dalam perdagangan dadah dengan gengnya. Semasa transaksi, anggota pasukan
khas mengganggu operasi tersebut. Xia adalah salah seorang peniaga dadah terbesar yang menjalankan perdagangan dadah dengan menggunakan pelayarannya, dia menangkap Wu dan mengancamnya untuk mendapatkan semula dadahnya.

Eva dan Mike, anggota pasukan khas menyertai Wu untuk mencari pembuat dadah dan mereka mengakui bahawa Xia adalah bekas ahli mereka dalam pasukan khas. Wu, Mike dan Eva telah memutuskan untuk bekerjasama untuk bertarung dengan Xia.

Barisan Pelakon

Philip Ng - Wu
Vanness Wu - Tiger
Andy On - Ha
Feng Wen Juan - Eva
Chi Shuai - Magnum
Kitty Jiang - Teach
Lam Suet - Bob
Jia - Phantom
Susan Shaw - Meth Cook
Aka Chio - Dawnie


Official Trailer Filem Undercover Punch and Gun


Share on Google Plus

About Illya LeYa

Blog | http://proparangers.blogspot.com/ Facebook | http://www.facebook.com/proparangers

2 comments: