Konsert INDIEVAGANZA Sempena Festival Putrajaya LIFT 2019 Menampilkan 9 Artis dan Band Rock Indie Terbaik Malaysia

Bersempena Festival Putrajaya LIFT (Literacy in Financial Technology) 2019 - sebuah festival bermatlamatkan pemerkasaan celik kewangan yang bakal diadakan di Presint 2, Putrajaya pada 28 dan 29 Disember ini, sebuah konsert percuma yang dinamakan INDIEVAGANZA juga telah dirancang sebagai tarikan utama. 


Festival ini yang pertama kali dianjurkan akan mempamerkan literasi teknologi kewangan pada masa kini dan hadapan sejajar dengan hasrat Kerajaan untuk membina masyarakat digital dan memacu pertumbuhan ekonomi dalam ekonomi baharu dan era digital.

Konsert INDIEVAGANZA ditampilkan untuk memberi platform kepada kugiran serta artis-artis popular tempatan untuk membuat persembahan sepanjang dua malam yang bakal menarik perhatian peminat muzik rock dan indie terutamanya golongan muda. Dengan kombinasi barisan kumpulan rock dan indie terbaik negara seperti Oh Chentaku, Gerhana Skacinta, Kyoto Protocol, Pastel Lite, The Times dan Toko Kilat digabungkan bersama nama-nama paling gah di dalam industri muzik tanahair seperti Aizat Amdan, Noh Salleh dan ratu rock negara, Ella, konsert Indievaganza ini pasti menghangatkan suasana malam di Putrajaya lebih-lebih lagi sebagai pra-sambutan ambang tahun baru 2020.

 Aizat Amdan

 
Ella

Apa yang menarik Konsert INDIEVAGANZA?

Konsert INDIEVAGANZA ini akan menyaksikan pertembungan Toko Kilat dan Ella dalam satu persembahan khas buat para peminat kedua-dua penghibur ini yang sangat terkenal dengan pertunjukan mereka yang penuh bertenaga. “Kami amat berbangga kerana dapat bekerjasama dengan legenda muzik rock negara, Ella, untuk persembahan kami di konsert INDIEVAGANZA nanti. Setelah beberapa kali mengadakan ‘rehearsal’ bersama, ternyata gabungan ini amat serasi serta unik dan bakal melakar sejarah buat kami sebagai penutup tahun 2019. Kepada semua peminat-peminat, datanglah beramai-ramai ke Putrajaya dan saksikan persembahan istimewa kami bersama Ella di INDIEVAGANZA”, kata Edwin Raja selaku vokalis dan pemain gitar kumpulan Toko Kilat.

Noh Salleh

Festival Putrajaya LIFT merupakan kerjasama antara Kementerian Kewangan Malaysia dengan Bank Negara Malaysia dan industri kewangan Malaysia. Ia terbahagi kepada beberapa komponen seperti:-

Pavilion Kewangan Digital (pameran utama) atau The Pavilion yang menyediakan seminar, bengkel, ceramah dan pameran menarik daripada institusi kewangan dan syarikat teknologi kewangan (fintech). 

The Showcase yang merupakan pameran awam mengenai aspek kehidupan masa hadapan dinamakan Future Pods

The Market pula merupakan tempat membeli belah khas untuk para pengunjung menampilkan jenama kreatif terkemuka Malaysia menjurus kepada gaya hidup, fesyen dan kecantikanseperti Pasar Glam, Pasar Seni, Pasar Botani dan Pasar Tradisi. Pengunjung juga dapat menikmati pelbagai  pilihan makanan dan minuman yang akan melengkapkan keunikan festival ini di Medan Makan. Konsert INDIEVAGANZA termasuk di dalam komponen The Fringe – sebuah ruang hiburan yang menampilkan persembahan kesenian teknologi tinggi, aksi-aksi jalanan dan persembahan hiburan lain.

 
Gerhana Ska Cinta & KyotoProtocol

 
Toko Kilat & Oh Chentaku

  
The Times

PastelLite

Festival Putrajaya LIFT dan konsert INDIEVAGANZA adalah percuma. 

Untuk maklumat lanjut mengenai perkembangan terbaru Festival Putrajaya LIFT dan konsert INDIEVAGANZA, boleh layari

Website

Facebook
Putrajaya LIFT Festival

Instagram
@putrajayalift2019

Share on Google Plus

About Propa Rangers

Blog | http://proparangers.blogspot.com/ Facebook | http://www.facebook.com/proparangers

0 comments:

Post a Comment