Starbucks Perkenalkan Pure Matcha Sempena Tahun Baru Cina

Starbucks merupakan antara jenama kopi yang digemari ramai hampir di seluruh dunia. Anda dah rasa minuman baharu Pure Matcha ini?

Terkini, Starbucks memperkenalkan Pure Matchato, minuman baharu yang dihasilkan dari premium micro-ground matcha yang mana diperolehi dari daun teh hijau yang ditanam pertama di Jepun. Pure Matcha merupakan minuman keemasan teh aromatik yang memberikan rasa manis yang halus dan enak bersama kesegaran hijau daun teh.


Pure Matcha yang diinspirasikan dari teh Jepun ini menampilkan minuman musim sejuk yang terkini dan lebih tertumpu kepada penyediaan bahan-bahan dan keseimbangan rasa untuk menghasilkan secawan teh hijau tulen. Gabungan kesemua bahan-bahan gred premium Starbucks ini pasti menyajikan keenakan premium kopi dan teh yang terbaik.


Minuman-minuman tersebut boleh didapati di semua kedai bermula 7 Januari 2020 yang berharga RM17.50 dan seterusnya. Jika anda belum mencubanya lagi, anda patut mencubanya kerana minuman ini berada di pasaran dalam masa yang terhad.  Antara minuman Pure Matcha ialah:

Black Sesame Pure Matcha Latte with Taro Foam
Minuman yang penuh rasa keenakan dan keseronokan serta berwarna-warni. Minuman sejuk ini digabungkan bersama Pure Matcha dan black sesame sauce dihiasi dengan lapisan berbuih-buih taro ungu yang menyempurnakan lagi rasanya yang garang, bersahaja dan diperkayakan dengan rasa yang enak. Terdapat dalam edisi Panas dan Sejuk, Black Sesame Pure Matcha Latte with Taro pastinya minuman yang unik untuk dicuba Tahun Baru ini.

Starbucks Okinawa Brown Sugar Latte
Minuman tambahan yang menghiburkan pada musim sejuk. Rasa manis-manis dari gula merah Okinawa mengangkat rasa Signature Espresso yang turut dihiasi dengan milk foam and swirl of brown sugar drizzle. Diberikan khas untuk pulau Jepun yang terik matahari, gula perang Okinawa adalah ramuan premium yang terkenal dengan perisa yang mendalam dan rumit yang memberikan kepelbagaian gabungan untuk dinikmati sebagai panas atau sejuk.

Starbucks Caramel Pure Matcha Chocolate Chip Frappuccino
Diinspirasikan dari trend pencuci mulut ais Jepun yang dikisar, minuman ini mendapat jolokan namanya melalui gabungan coklat dan caramel iaitu Caramel Pure Matcha Chocolate Chip Frappuccino. Frappuccino ini adalah serbuk teh hijau tanpa gula dengan susu, potongan chip coklat yang dihiasi whipped cream dan caramel sauce yang menghangatkan lagi rasa minuman ini. Boleh juga didapati sebagai minuman buatan tangan campuran, Caramel Pure Matcha Chocolate Chip Frappuccino adalah pilihan yang tepat untuk menghilangkan rasa dahaga.

 

Dengan pembukaan tirai baharu Tahun Baru, Starbucks membawakan anda dengan Winter Coffee Beans yang dihasilkan di rantau Atitlan di Amerika Latin. Starbucks Guatemala Atitlan mempunyai keasidan citrus yang cerah, disalut penuh coklat dan caramel yang meletupkan lagi rasa setiap sisipan. Starbucks Guatemala Atitlan menghasilkan secawan aroma yang kecil dan sempurna serta bunga oren yang elegan bersama sweet caramel and milk chocolate. Sangat sempurna untuk dinikmati pada musim perayaan Tahun Baru Cina. Anda boleh dapatkan Starbucks Guatemala AtitlanCoffee Beans yang berharga RM45.00 dan promosi RM30.00 pada Tahun Baru Cina.

  

Starbucks juga hadir dengan koleksi barangan eksklusif 'Tahun Tikus' seperti cawan, tumbler, botol air, cawan sejuk dan Rat Bearista Bear yang comel. Koleksi baru ini pasti memberi kehangatan dan kemakmuran Tahun Baru Cina dengan warna-warna cerah dan pelbagai yang akan diserikan oleh semua orang peringkat umur.

Starbucks juga memberi sambutan hangat pada musim sejuk ini dengan tawaran makanan seperti Starbucks Baked Tuna Pasta dan Starbucks Apple Multiseed Bread yang sihat. Di samping itu, Starbucks turut memperkenalkan menu baru sempena Tahun Baru Cina  iaitu Starbucks Orange Muffin with Cranberry & Cream Cheese, Starbucks Classic Walnut Cookies and Starbucks Golden Treasure Cupcake. Anda boleh dapatkan dengan harga dari RM8.30 dan pasti hidangan ini akan menawan anda ketika menikmatinya.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba minuman baharu daripada Starbucks ini. Nanti bila dah tiada baru menyesal. Jadi, manu satu pilihan anda?

Share on Google Plus

About Propa Rangers

Blog | http://proparangers.blogspot.com/ Facebook | http://www.facebook.com/proparangers

1 comments:

  1. wuwuwuwuwu tergodanya. jenuh la nak pi cari time cuti nanti. huhu

    ReplyDelete